Maak kennis met Laura Ponts

Maak kennis met Laura Ponts

Laura Ponts maakt foto's met haar mobiele telefoon en gebruikt geen filters, maar is dankzij haar kleurrijke en verfijnde stillevens een succesvolle fotograaf en foodstylist geworden. Haar bijna 250.000 volgers op Instagram maken haar een echte influencer voor liefhebbers van eten en lekker eten.

Als kind hield ze ervan om goed te eten, en zelfs toen was ze een liefhebber van alles wat met gastronomie te maken had. Het geschenk dat hem de meeste opwinding kon bezorgen, was om mee te nemen naar een restaurant. Zijn favoriete speelgoed waren pannen, borden en potten.

Laura is de auteur van “Foodie Art”; een boek waarin hij enkele van zijn fotografietrucs laat zien, de hotels en restaurants waar hij verliefd op is geworden, de recepten die hij graag kookt en enkele tips voor het vinden van de beste producten.

We praatten met haar en ze vertelde ons wat meer over haar manier om eten te zien via haar smartphonecamera en hoe ze terechtkwam waar ze is.

1.- Hoe is het bij jou ontstaan ​​om dit soort stillevens te maken?

Dit idee ontstond vijf en een half jaar geleden toen alle mensen die ik op Instagram volgde foto's van restaurants deelden. Ik had het idee om veel materialen, verschillende gerechten te kopen, en zonder goed te weten wat ik moest doen... begon ik mijn stillevens op te zetten. Ik was foto's aan het maken en aan het testen.

Die van nu hebben er niets mee te maken (lacht). Mensen vonden het leuk wat ik deed, ik begon te zien hoe mijn volgers toenamen, dus maakte ik meer stillevens met nieuwe ideeën, spelend met rauw en gekookt, met kleuren...

2.- Wat vind je het leukst bij het maken van deze stillevens? Waar geniet jij het meest van?

Ik ben graag alleen thuis, met muziek, voor mij is het een moment van ontspanning. Ik kies voor de middag, wanneer ik het beste natuurlijke licht heb, en in die omgeving creëer ik. Als ik dan eindelijk een mooie foto heb gemaakt, is dat een bijzonder moment, om dan te zien hoe de volgers dit positief beoordelen. Het ergste moment is duidelijk... is om alles op te halen en schoon te maken.

3.- Hoeveel tijd heb je besteed aan het maken van het meest complexe stilleven?

Hangt ervan af. Als ik kook en een stilleven wil maken met een ingewikkeld recept, kan ik ongeveer vier uur, of vier en een half uur, besteden. Als wat ik fotografeer een ruw product is en ik het alleen maar hoef te plaatsen, kan ik het binnen een uur klaar hebben.

Het hangt ook af van het licht dat ik heb, of het resultaat me bevalt of niet en ik moet herhalen, de achtergrond veranderen of meubels verplaatsen en alles weer in elkaar zetten... Soms veranderen de ingrediënten van kleur tijdens dat proces en dat maakt het ingewikkeld en ik kan het eindelijk doen anderhalf uur doorbrengen.

4.- Volg je een bepaalde strategie om je foto's te maken of is het puur instinct? Wat zijn de trucjes van Laura Ponts?

Kleur is voor mij heel belangrijk. Mijn beelden zijn vol kleur, ik vertrouw veel op rood, geel en felgroen. Ik zoek naar afwisseling en een groot aantal elementen met veel kleur. Het is wat mensen verwachten te zien op mijn Instagram.

Natuurlijk licht is erg belangrijk. Ik probeer altijd te fotograferen van 13.00 tot 15.00 uur, in de zomer zelfs tot 16.00 uur.

Compositie is ook essentieel; Ik denk veel na over hoe ik dingen plaats. Geen improvisatie. Je kunt de ingrediënten op geen enkele manier plaatsen en in vijf minuten moet je veel nadenken, op zoek gaan naar een esthetiek.

Tenslotte zoek ik inspiratie op de markten, kijk ik hoe het product wordt uitgestald, als ik het in huis heb denk ik na over hoe het er beter uit kan zien.

5.- Hoe kies je het serviesgoed dat je gebruikt in je stillevens?

Ook goed servies en een goede achtergrond zijn belangrijk. Ik hou van degenen die op oud hout lijken, die zwart zijn.

Borden met prints, bloemen of randen zou ik nooit gebruiken, omdat voor mij het recept of het stilleven belangrijk is.

Ik hou echt van klei, en witte of beige gerechten. Soms ook zwart of grijs, maar ik vermijd altijd felle kleuren omdat ik deze tinten in het product gebruik, en dat is wat ik wil opvallen en gezien worden.

Laura Ponts toont een voorkeur voor neutraal serviesgoed en laat de kleur van al het andere over haar heen spoelen. Maar als Laura een gerecht was, zou ze voor ons Fish zijn: een gerecht vol leven, illusie, fantasie met zijn rode vis in cirkels; geometrie, orde en beweging, veel leven!


Ouder bericht Meest recente bericht

laat een reactie achter